15. marts 2016

RAH EnergiMidt: Vi agerer på markedsvilkår og holder vores aftale med kommunen

I løbet af de næste fem år skal alle virksomheder, sommerhuse og borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune have tilbudt fibernet. Det er den aftale, der er indgået mellem kommunen og RAH EnergiMidt, og RAH EnergiMidt er naturligvis indstillet på at overholde aftalen.

Den seneste tids skriverier omkring fiberudbuddet i Ringkøbing-Skjern Kommune får nu direktøren i RAH EnergiMidt, Jørn Zielke, til at udtale sig.
- Der har været sagt meget fra mange over de seneste måneder omkring Ringkøbing-Skjern Kommunes offentlige udbud om fiberudrulning i kommunen. Og jeg oplever i den dialog, at de faktuelle informationer ikke altid er korrekte, siger Jørn Zielke og fortsætter:

- Vi har en aftale med kommunen omkring en veldefineret opgave, som vi selvfølgelig tilgår professionelt og med en kommerciel tilgang. Præcist som når vi ellers udruller fibernettet til borgere, virksomheder og kommuner. Det betyder, at vi er aktive i markedet, markedsfører os og tilbyder fiberforbindelser. Nogle er tilfredse med det produkt, de allerede har - andre vil meget gerne have en fiberforbindelse, når vi tilbyder den.

Ringkøbing-Skjern Kommune har til fiberudrulningen fået erhvervsstøttemidler på 70 millioner kroner af staten, og disse midler har været kilde til en del af kritikken omkring udbuddet. Til det siger Jørn Zielke:
- Uden at afdække de kontraktslige vilkår mellem kommunen og RAH EnergiMidt yderligere vil jeg påpege, at RAH EnergiMidt ikke har modtaget 70 millioner kroner, som vi så frit råder over. Disse midler er udelukkende øremærket til områder, der ellers var umulige at få til at hænge sammen kommercielt. I hvert enkelt af disse tilfælde skal vi søge kommunen om tilskud, der så, under givne forudsætninger, kan udbetale beløbet til os i mindre puljer, og fortsætter:

- Jeg vil også gerne understrege, at ejerne bag RAH EnergiMidt, nemlig RAH, EnergiMidt og Fiber Backbone, selv har investeret betydeligt i dette projekt. Vi er glade for at være med til at gøre en forskel for borgere og virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune og ønsker kun det bedste for regionen. Overordnet set har vi en aftale med kommunen, og den holder vi os til.


For yderligere information

Adm. direktør. for RAH EnergiMidt Jørn Zielke: 
jziel@energimidt.dk / 2058 3432.

Seneste nyheder

18. januar 2017

RAH Fiberbredbånd fortsætter fiberudrulningen i Ringkøbing-Skjern kommune

Læs mere

15. december 2016

Holmsland Klit: Nu får flere sommerhusejere tilbudt fiber

Læs mere

29. november 2016

​​Skræddersyet fiberløsning til sommerhusejere i Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere