Sommerhus 03

RAH Fiberbredbånd er din lokale leverandør af fiberforbindelse

Vestjylland fortjener at være koblet på internettets motorvej. Derfor er RAH Fiberbredbånd sat i verden: For at udrulle fiberbredbånd til alle husstande i området - der hvor det giver forretningsmæssig mening.

Det er det lokale andelsselskab RAH, der sammen med Norlys og Thy-Mors Energi ejer RAH Fiberbredbånd. Det er to gode samarbejdspartnere, der har vist, at de er dygtige til at rulle fiber ud.

Opennet Illu@4X

RAH Fiberbredbånd er et rent net-ejer-selskab

Siden begyndelsen af 2021 har RAH Fiberbredbånd været et såkaldt rent net-ejer-selskab. Det betyder, at RAH Fiber kun ejer selve fibernettet. Det giver mulighed for at leje fibernettet ud til flere forskellige indholdsudbydere af tv og internet. Det giver større konkurrence, og for dig som kunde betyder det, at du kan vælge de løsninger, der passer bedst til dine behov.

RAH Fiberbredbånd står altså for at udrulle, levere og servicere fiberbredbåndsforbindelserne i området, mens det er den enkelte indholdsudbyder, der sælger abonnement til tv og internet til dig.

Fiberskab2

Nettet åbnes for flere

Det uafhængige selskab OpenNet står bag udviklingen af en fælles brancheplatform, som får systemerne til at spille sammen og fungerer som bindeled mellem RAH Fiberbredbånd og de indholdsudbydere, som ønsker at tilbyde tv- og internet-produkter på RAHs fibernet.

RAH Fiberbredbånd indgik en aftale med OpenNet i november 2020, og dermed er RAH Fiberbredbånd en del af den nyeste udvikling på telemarkedet, hvor de danske fibernet åbnes for flere indholdsudbydere - for at give slutkunderne større valgmuligheder.

Foto Af Fiberudrulning

Hvornår åbnes nettet?

Der arbejdes på højtryk på at lave aftaler med flere forskellige indholdsudbydere, så du får flere muligheder for at tegne abonnement på tv og/eller internet.

Når aftalen er på plads, skal den tekniske del også testes af. Så snart det hele er i orden, fortæller vi her på siden, at der er en ny indholdsudbyder på plads. Håbet er, at der kan komme over 10 forskellige indholdsudbydere.

Fiber Nedgravning 15

Stiftet i 2015

RAH Fiberbredbånd blev stiftet i 2015 af RAH, Fiberbackbone og Eniig Fiber. I dag ejes selskabet af RAH, Norlys og Thy-Mors Energi, der hver især bidrager med det, de er bedst til. 

Fiber Nedgravning 23

Derfor er RAH med til at rulle fiber ud

RAH er et andelsselskab, der i snart 100 år har sørget for, at der er strøm i de vestjyske stikkontakter. Hvor adgangen til strøm var med til at udvikle lokalområdet for få generationer siden, er adgangen til hurtigt og stabilt internet en forudsætning for vækst i dag.

RAH ser det derfor som en kerneopgave - sammen med samarbejdspartnerne - at være med til at sikre, at der er adgang til en fiberforbindelse i hele lokalområdet.

Fiber Nedgravning 03

Udrulning af kabler

Takket være bredbåndspuljen er det muligt at komme ud til flere kunder, der ikke har haft adgang til en ordentlig netforbindelse.

I 2020 rullede RAH Fiberbredbånd over 180 kilometer kabler ud til 368 adresser. I 2021 blev over 400 kilometer kabler rullet ud til 970 adresser, mens vi i 2022 fortsætter udrulningen af kabler til endnu flere.